12 tajemství potravinového průmyslu, o nichž jste se nikdy neměli dovědět

Všichni bychom rádi jedli čerstvé a zdravé potraviny. Ne každý má tu možnost si ovoce a zeleninu vypěstovat na vlastní zahrádce. Prase, králíky nebo drůbež si mohou dovolit chovat spíše na venkově, a to už také není tolik k vidění jako kdysi. Ale rybník, aby si člověk nalovil čerstvé ryby nebo dokonce kakaovník, tak to už je věc téměř nemožná. Jak tedy zjistit kvalitu kupovaných výrobků? My vám poradíme.

0
3147

V dnešním článku vám přinášíme zajímavé triky, jak u 12 vybraných druhů potravin zjistíte, zda jsou čerstvé či nikoliv. Zapamatujete si je okamžitě a pak už vás žádný obchodník nenapálí.

#1 Tvrdý sýr

Kdo by neměl rád tuto žluťoučkou lahůdku. Děti jej zpravidla vyhledávají kvůli dírkovanému vzhledu. Abyste jim i sobě dopřáli co nejlepší kvalitu, sledujte strukturu, otvory a samozřejmě barvu sýra. Otvory by měly být pěkně rozloženy po celé ploše, nikoliv pouze na jedné straně. Čerstvý sýr je žluté barvy bez bílých skvrn nebo okorání a po stlačení se okamžitě vrací do původního stavu.